فیلم «شیوع» با موضوع بیماریهای مسری و گسترش آن در جهان در حوزه هنری یزد اکران و بررسی شد.
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری استان یزد، در ادامه سلسله نشستهای آموزشی ـ تحلیلی باشگاه فیلم حوزه هنری یزد، فیلم سینمایی «شیوع» ساخته «استیون سودربرگ» به نمایش درآمد و با حضور دکتر محمد حسن نجفی ـپزشک و فعال اجتماعیـ مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت.
در این درام علمی تخیلی و هیجان انگیز که محصول سال ۲۰۱۱ است، انتشار و همهگیری ویروس کرونا دقیقا از چین و دقیقا از خفاش پیشبینی شده بود.
داستان فیلم درباره دنیایی است که ویروس کشندهای آن را فراگرفته و در حال نابودی آن است. مردم در این دنیا درماندهاند و به هیچکس اعتماد نمیکنند چراکه امکان آلوده شدن و سپس مرگ وجود دارد. در این وضعیت پزشکان و دانشمندان به دنبال مهار بیماری و یافتن درمانی برای این ویروس کشنده هستند اما بزرگترین مشکل آنها ترس و وحشتی است که بر جامعه حاکم شده است.
دکتر نجفی در یکصد و هفدهمین نشست باشگاه فیلم حوزه هنری استان به تبیین و تحلیل ابعاد علمی این فیلم پرداخت و با اشاره به سرایت ویروس کرونا در مناطقی از جهان گفت: در شرایط فعلی بیشترین چیزی که همه مردم به آن نیاز دارند، اطلاعات علمی صحیح و آگاهیبخشی و اطلاعرسانی صحیح و دقیق است.
وی با بیان اینکه ویروس کرونا یا (کووید ـ 19) مسریتر از بسیاری از ویروسهای همخانواده خود است و قدرت و پتانسیل سرایت بیشتری دارد، افزود: ویروس از طریق قطرههای تنفسی منتقل میشود، بنابراین عطسه و سرفه فرد بیمار مهمترین راه انتقال است.
نجفی ادامه داد: در صورتی که قطرههای تنفسی بر روی اشیاء مانند میز، دسته صندلی، دکمه آسانسور، دستگیره در ماشین یا صندلی مترو قرار گیرد و شخص دیگری به این سطوح دست بزند دستهای او آلوده میشود.
وی اظهار کرد: ویروس به هیچ عنوان از پوست سالم عبور نمیکند بلکه دست آلوده محلی برای انتقال ویروس از راه چشمها، بینی و دهان به بدن است، بنابراین اگر دستهای خود را خوب بشوییم احتمال انتقال ویروس کاهش مییابد.
این پزشک با اشاره به اینکه افراد سالم نیازی به استفاده از ماسک ندارند، افزود: اگر در معرض عطسه و سرفه افراد مبتلا قرار نگیریم، میتوانیم از ابتلا به بیماری پیشگیری کنیم.
وی با بیان اینکه میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری بسیار پایینتر از سایر ویروسهای تنفسی مانند سارس، مرس یا آنفلوآنزا است، گفت: سالمندان و افراد دارای بیماریهای زمینهای مزمن مانند افراد مبتلا به دیابت، قلبی عروقی، بیماران دارای ضعف سیستم ایمنی و کسانی که تحت شیمی درمانی قرار دارند بیشتر در معرض خطر هستند.