
پنجم اردیبهشتماه مصادف است با هفتمین سالروز درگذشت امیرحسین فردی، نویسنده و مدیر مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری است که از او به عنوان پدر داستان انقلاب یاد میشود.
به همین بهانه گفتوگویی با مریم فردی فرزند این نویسنده صورت گرفت، وی با بیان روایتی از نوروز ۹۲ (آخرین حضور پدر) اظهار داشت: فروردین ۹۲ آخرین عیدی بود که پدرم حضور داشتند، مدام میدیدم تلفن همراه خود را برداشته و به افرادی زنگ میزنند. پرسیدم با چه کسی تماس میگیرید؟ پدر گفتند: پیامهایی از جوانانی که در شهرستانها سکونت دارند برایم ارسال شده، نوروز را تبریک گفتهاند. به آنها زنگ میزنم.
فرزند این نویسنده ادامه داد: پدر تلاش میکرد با تمام جوانها صحبت کند و یا برایشان پیام تبریک نوروز ارسال کند، از ایشان دلیل تماسهای جداگانه را پرسیدم و گفتم، میتوانید یک پیام تبریک مشترک برای همه آنها ارسال کنید، پدر گفتند: این کار من به آنها انگیزه داده و حس خوبی ایجاد میکند چرا که آنها جوان هستند.
وی ابراز داشت: مرحوم فردی معمولاً روزی چند ساعت با صمیمیت جویای احوال دوستان میشد حتی احوال نویسندههای جوان را نیز میپرسید، نویسندگانی که شاید شناخته شده هم نبودند و از این کار لذت میبرد.
از فعالیتهای امیرحسین فردی میتوان به سردبیری و مدیرمسئولی «کیهان بچهها» (به مدت ۳۱ سال)، مؤسس و مدیر مسئول کیهان علمی، مدیریت مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری، عضویت در شورای داستان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، عضویت در شورای داستان بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، مسئولیت جشنواره انتخاب کتاب سال شهید حبیب غنیپور، مسئولیت شورای ادبیات داستانی نیروی مقاومت بسیج و مدیریت کارگاه قصه و رمان حوزه هنری اشاره کرد.
چندین بار داوری برای کتاب سال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، کتاب سال شهید حبیب غنیپور، جشنواره ادبیات داستانی بسیج، جشنواره راهیان نور، انجمن قلم ایران، جشنواره قصههای قرآنی از تجربههای دیگر وی است.
فردی از مؤسسان کتابخانه مسجد جوادالائمه (ع) در سال ۱۳۵۳ و تشکیل شورای نویسندگان آن مسجد است که در ادامه به حوزهه هنری پیوستند و از ستونهای اولیه این نهاد بودند.
امیرحسین فردی عصر پنجشنبه، پنجم اردیبهشتماه ۱۳۹۲، دچار مشکل تنفسی شد و در راه انتقال به بیمارستان لقمان درگذشت.